Csemiczky Erika
Csemiczky Erika
Ügyfélkapcsolati munkatárs
06-1-211-2182, 06-70-676-5025
Gyorsan és hatékonyan.

Előszőr is, ajánlatkéréssel tudja a folyamatot elindítani:

https://munkaerotoborzo.hu/munkaadoknak/ajanlatkeres

Kérjük, legyen kedves ajánlatkérésekor, adja meg szempontjait: pozíció, létszám, elvárások stb.
Az ajánlatkérés beérkezte után munkatársaink megnézik forrásainkat (ez általában saját adatbázisunkat és vagy céges kapcsolati rendszerünket jelenti), hogy rendelkezünk-e az Ön által megadott szempontoknak megfelelő munkavállalókkal.

Ha rendelkezünk a kért munkavállalókkal, AKKOR teszünk ajánlatot Önöknek, e-mailes formában.
Ha nem, vagy másféle munkavállalóval rendelkezünk, akkor kollégáink jeleznek/egyeztetnek Önökkel.

Ajánlatunk elfogadása után, társaságunk értékesítési vezetője, személyes találkozó során bővebben pontosítja és egyezteti Önökkel elvárásaikat a betöltendő munkakörrel kapcsolatosan.
Ezen a személyes találkozón, a kibővített szempontok írásban is rögzítésre kerülnek és elkészül a kritériumprotokoll.

A kritériumprotokoll elfogadása és aláírása után a folyamat elindul, az előzetesen összeállított és további szűrésre váró munkavállalókkal.

Azaz társaságunk kizárólag akkor köt szerződést Ügyfeleivel, ha az általa előzetesen megadott szempontoknak megfelelő munkavállalókkal már előzetesen rendelkezünk!
Pár hét.

Társaságunk általában, pozíciótól és létszámtól függően 2-4 hét között teljesíti az első munkavállalók Átadását. A pontosított teljesítési határidőt, a személyes találkozó során egyeztetjük és rögzítjük.
Fordítva dolgozunk.

Társaságunk csak úgy ad ajánlatot Ügyfeleinek és akkor szerződik, ha az előzetesen, az ajánlatkérés során megadott szempontoknak megfelelő munkavállalókkal már a projekt indulásakor rendelkezünk.
Felesleges keresésekre, próbálgatásokra, bízva abban, hogy lesz munkavállaló, társaságunk nem szerződik.
2-3x mennyiséggel dolgozunk.

Társaságunk legalább annyi munkavállalót biztosít Ügyfeleinek, amennyit megrendeltek.
Társaságunk azonban igyekszik, törekszik, a rendelt létszámnál több munkavállalót Átadni Ügyfelei számára.
Tapasztalatunk szerint, a projektnél általában a rendelt létszámot kb. 2-3x mennyiséggel meghaladva biztosítjuk. Azaz pl. 2 fő megrendelése esetén, 4-6 munkavállalót.
Társaságunk éppen ezért ad át több munkavállalót Ügyfeleinek, illetve biztosít újabb munkavállalót ilyen esetben.

Fontos megjegyezni, hogy társaságunknál az Ügyfelek sikerességi aránya 94%-os.
Azaz 10 projektünk esetében 9 esetben sikerrel zárjuk projektjeinket.
Azaz 10 projektenként 1x fordul elő az, hogy az Ügyfél további munkavállalót kér, de nem szakmai, vagy szimpátia okok miatt, hanem mert az összeállított létszámot kevésnek találja.
Ebben az esetben, társaságunk további munkavállalókat állít össze. Ez a plusz összeállítás viszont már sikerrel szokott zárulni.

Egyébként társaságunk saját, elég szigorúnak mondható szubjektív szemlélete is megszűri a jelentkezőket, az Ügyféllel való találkozó előtt.

Mindezeket meghaladóan, társaságunk, igényelt lehetőség esetén, referencia-vizsgálatot is végez az átadásra kerülő munkavállalók esetén.

Társaságunk a projektek többségénél azért is ad át több munkavállalót, hogy Ügyfelünk választása könnyebb legyen.
Referencia vizsgálattal.
Munkába állási garanciával.

Társaságunk a munkavállalók esetében, igényelt lehetőség esetén, referencia vizsgálatot végez. Azaz korábbi, lezárt munkahelyek ottani vezetőjét vagy döntéshozóját keresik fel kollégáink a közvetített munkavállalók esetén, természetesen a munkavállaló előzetes hozzájárulásával. Tapasztalataink szerint, a referencia-vizsgálat eredményes és hiteles annyira, hogy az Ügyfél döntését hatékonyan segítse a munkaerő Átadás során.

Munkába állási garancia:

Ebben az esetben, írásos formában nyilatkoztatjuk meg a jelentkezőt, hogy valóban komolyan gondolja-e a munkába állást, figyelemmel arra, hogy ennek be nem tartása esetén, az Ügyfél által fizetett közvetítési díj összegének megfelelő következményekkel kell számolnia.
4 félét.
Igen vonatkozik.

Munkába állási garancia:

Ebben az esetben, írásos formában nyilatkoztatjuk meg a jelentkezőt, hogy komolyan gondolja-e a munkába állást, figyelemmel arra, hogy ennek be nem tartása esetén, a közvetítési díj összegének megfelelő következményekkel kell számolnia.

Cseregarancia:

Ebben az esetben, 1 év alatt 2x, vagy 2 év alatt 1x pótoljuk díjmentesen a kiesett munkavállalót. (Ezt az Ügyfél dönti el, hogy a rövidebb, vagy hosszabb idejű garanciát választja.)
A ,,kiesettség”, mint fogalom jelenti a Munkaadó és Munkavállaló részéről való munkaviszonyt megszűntetését is.

Kipróbálási garancia:

Ennek keretében Ügyfelünknek lehetősége van a klasszikus interjú mellé, max. 15 napos közös munkavégzésre is, ahol kipróbálhatja választott munkavállalóját. Ezt követően pedig döntést hoz, hogy szeretné-e őt társaságához szerződtetni, vagy új munkavállalót kér tőlünk.

Pénz-visszafizetési garancia:

Amennyiben társaságunk nem a leírt kritériumoknak megfelelő munkavállalókat adná át Ügyfele számára, úgy pénz-visszafizetési garanciát vállalunk.
Később is lehívható a társaságunknak kiadott megbízás.

Évente társaságunk kb. 300 megbízást vállal Ügyfeleitől.
Ebben 1-2 alkalommal, azaz elég ritkán, de előfordul, hogy Ügyfelünk megtalálja időközben saját forrásából munkavállalóját. Ebben az esetben, társaságunk lehetőséget biztosít Ügyfele számára, hogy a velünk való szerződéskötéstől számított 6 hónapon belül, azaz egy későbbi időpontban lehívja a rendelt munkavállaló(ka)t.
Etika és költséghatékonyság.

Társaságunk, az Átadott munkavállalók számára nem tesz ajánlatot, hogy azokkal teljesítse újabb megbízásait. Ennek egyik oka az, hogy ha így tennénk, úgy Ügyfeleink a garancia keretében, újabb munkavállalót kérhetnének tőlünk, amelyet mi díjmentesen kellene, hogy biztosítsunk számukra.
Ez társaságunknak 2x munkát és 2x költséget jelentene, 1x munka és 1x költség helyett.
A másik ok és talán a legfőbb ok: etikátlan lenne.

Sajnos az elmúlt 18 évben az álláskeresői piac jelentősen beszűkült. Sokkal több munka, idő és költségráfordítás, hogy jó munkavállalóhoz jussunk. Azonban még ez sem alap arra, hogy egyik helyről a másikra csábítsuk a közvetített munkavállalókat.
Igen, részben.

Társaságunk 1x megbízási díjjal dolgozik, amelyet Ügyfeleink 2 részletben fizethetnek meg.
A megbízás aláírásától számított 8 napon belül a megbízási díj 50%-át, a fennmaradó 50%-ot pedig a munkavállalók Átadásakor, azaz a sikeres közvetítés után.
2 részletben.

Társaságunk 1x megbízási díjjal dolgozik, amelyet Ügyfeleink 2 részletben fizethetnek meg. A megbízás aláírásától számított 8 napon belül a megbízási díj 50%-át fizetik meg. A fennmaradó 50%-ot pedig a munkavállalók Átadásakor, azaz sikeres közvetítés esetén. Teljes egybefizetés esetén, társaságunk kedvezményt biztosít.
Mert az 1 db hirdetés.
Társaságunk viszont nem állásportál, nem hirdetési felület.

Társaságunk munkaerő-közvetítéssel foglalkozó szakcég, fejvadász cég.

Az álláshirdetésről röviden:

A hirdetés kizárólag 1db reklám felület, amely keretében vállalja az állásportál, hogy hirdetését megjelentetik.
Hogy azt megnézik-e annyian, amennyiből lesz a folyamat legvégén 2-3 felvett munkavállaló, erősen kérdéses.
Hogy azt az Önök célcsoportja nézi-e meg, szintén erősen kérdéses.

1 db álláshirdetés ára, amely ’optimális megoldást’ ígér, jelenleg (2024.02.hó) kb. br. 203.000 Ft és br. 304.000 Ft között van az ismertebb állásportálon.

Ha és amennyiben rááldoz ennyit 1 db álláshirdetésre a cég, akkor még mindig ott van a kockázat, hogy a remélt munkavállalóból lesz-e annyi, amennyivel interjúzni lehet, amiből válogatni lehet, amennyit munkába állítani lehet és mi lesz, ha kiesnek, ki fogja őket pótolni és végül mindezt mennyiért.

A munkaerő-közvetítésről röviden:

Társaságunk nem 1 db álláshirdetést ad Ügyfeleinek, hanem teljes folyamatot lát el a munkavállalók összeállításától egészen az ő Átadásukig és garanciális vállalásunkig.
Az interjút, válogatást, teljes előszűrést és az esetlegesen szükséges garanciát is, társaságunk látja el, mindezt csupán 1x megbízási díj keretében.

Amelyik cég komolyan gondolja a munkaerő-felvételt, és megunta az eredménytelen, magukhoz képest kifejezetten drága hirdetéseket, ő megbíz egy profi céget, profi fejvadászt a munkaerő igénye miatt. Ez sajnos, ma már nem luxus és presztízs kérdése. Ez kényszer kérdése, ahol a cégek maguk vannak rákényszerítve arra, hogy legyen érdemi, tartós munkavállalójuk és keressenek hozzá egy megfelelő szakcéget.

A mi tapasztalatunk szerint, a hirdetések (2005-ben kezdtünk munkaerő-közvetítéssel foglalkozni) kb. 2016-ig eredményesek voltak: sokan és jó minőségben jelentkeztek állásajánlatainkra.
Aztán 2016 körül elindult egy jelentős kínálati szűkülés és a jobb munkavállalók már nem az álláshirdetésekre való jelentkezéssel töltötték idejüket, hanem munkával. Azaz aki érdemi jelölt, az már akkor is dolgozott és most is dolgozik. Őket ott kell elérni. Munkában. Ehhez fejvadász kell. Aki feltérképezi ezeket a munkavállalókat és direktben megszólítja őket.
Lehet várni és remélni, hátha jelentkezik érdemi jelölt az álláshirdetésre.
Ha szerencséje van a cégnek, akkor még lehet is belőle jelentkezője.
De szerencsére építeni céget, működést, rendszert, munkaerőt, elég kockázatos.
Akár.

Előfordul néha, hogy Ügyfeleink konkrét cégeket jelölnek meg számunkra, ahonnan szívesen látnák a megcélzott munkaerőt. Ennek alapvetően nincs akadálya, ha a megjelölt cég nem Ügyfelünk, illetve, ha tudjuk a keresés szempontjait: elvárás, juttatás, feladat. Ezeknél a kereséseknél, azonban jellemzően jobb bért/csomagot kell ajánlani, mint amivel jelenleg dolgozik a kiszemelt munkavállaló.
Mert ebből élünk. Ez a napi munkánk.

Egészen biztos, hogy a hozzánk forduló Ügyfelekhez képest, csapatunk foglalkozik a legrégebb óta munkaerő-közvetítéssel, 18 éve.

Egészen biztos az is, hogy a hozzánk forduló Ügyfelekhez képest, társaságunk végzi el a legtöbb munkaerő-közvetítést is évente, mintegy 300 megbízással, kb. 600-900 munkavállalóval.

Társaságunk ebből él, ebből tartja fent csapatát.
Elemi érdekünk, hogy jól dolgozzunk és ehhez olyan eszközöket és csatornákat használjunk, amelyek az Ügyfeleinknek eredményt hoznak.
Nem.

Társaságunk kizárólag munkaerő-közvetítéssel foglalkozik.

A munkaerő-közvetítés és munkaerő-kölcsönzés közötti különbségről:

A munkaerő-közvetítés során, Ügyfeleink kötnek szerződést a munkavállalókkal.
A munkaerő-kölcsönzés során, mi kötnénk szerződést a munkavállalókkal, Ügyfeleink nevében.
Ezzel azonban társaságunk nem foglalkozik, leginkább azért nem, mert Ügyfeleink mindig saját állományba kerestek és keresnek munkavállalókat.

Ez érthető, hiszen sokkal lojálisabb kollégákat lehet így találni Ügyfeleinkhez.
Társaságunk nem kér kizárólagosságot.
Szűkülő.

Az elmúlt 18 évnyi tapasztalatunk alapján egyértelműen elmondható, hogy szűkülő álláspiac és megváltozott munkavállalói trendek vannak.

Szűkülő álláspiac:

Az elsődleges fontossággá a csatornák váltak.

Olyan eszközök, módszerek alkalmazása, amellyel munkaerőhöz lehet jutni.
Ha megvan a jó eszköz, pl. egy fejvadász cég segítségével, akkor az ő összeállított létszámából már lehet szűrni, válogatni, alkalmazni.
Mára már elsődleges lett a csatorna / eszköz, amivel eljutunk a munkavállalóhoz. Ez a legelső, hogy ez meglegyen. Ez a csatorna/eszköz viszont folyamatosan változik.

Míg pár évvel ezelőttig a hirdetések, majd a közösségi portálok, ma már sokkal inkább a direkt megkeresések hatékonyak. Ez nálunk egyértelműen látszik.


Megváltozott munkavállalói trendek:

A munkavállalók ma már sokkal tudatosabbak, vagy mondjuk úgy, válogatósabbak lettek a munkalehetőségeket illetően.
Sokkal jobban megvizsgálják azt, hogy milyen cég keres magához munkaerőt, mit lehet tudni az adott cégről, milyen híre van.
Kevésbé lett fontos, hogy egy cég nagy legyen, fontosabb lett inkább a közepes vagy kisméret.
Ahol közvetlen viszony van a munkaadóval, családiasabb a légkör, barátságosabb a csapat.

A munkavállalók számára az is fontos lett, hogy milyen az interjú-élménye. Azaz, hogy érzi magát az interjún, amelyet leendő Munkaadójával folytat le.
Ha a régi szokás szerint interjúztat a Munkaadó, ahol a Munkaadó jelentősen és tüntetően a Munkavállaló fölé pozícionálja magát, nagy eséllyel az a munkavállaló nem fog a társaságnál munkába állni.
Sokat számít ma már a munkavállalók részéről az, hogy ,,emberszámba vegyék”, korrekten, tisztelettel beszéljenek vele az interjún, vagy az, hogy nem várakoztatják meg.
Ezek a kis apróságok, mind hozzájárulnak az interjú-élmény növeléséhez, vagy csökkentéséhez. És így végső soron ahhoz, hogy a munkavállaló, munkába áll-e a munkaadónál.

Ami pedig a kínálati trendeket illeti: már most látszik, hogy a Munkaadók elkezdtek engedni elvárásaikból és
ahol lehet, nem követelnek már meg diplomát, szakirányú végzettséget. Csupán azt, hogy hajlandósága legyen a munkavállalónak arra, hogy megtanulja az adott szakmát, területet, feladatot. Ez a tendencia pedig folytatódni fog a jövőt illetően és kis sarkítással, azon álláslehetőségek, amelyek nem élettel összefüggőek (orvos, pilóta, stb.), azoknál az elvárás jóformán az lesz, hogy akarja-e az álláshoz kapcsolódó feladatkört megtanulni. Már puszta állásra jelentkezés is elég lesz ahhoz, hogy megkapja az illető az álláslehetőséget. Társaságunk már 2017-ben az RTL Reggeli c. műsorában jelezte, hogy ez lesz a trend. És ez ma már egyértelműen így van. Csupán jelentkezéssel hozzá lehet már jutni egyes álláslehetőségekhez.